top of page
ALBIR / Alfaz del Pi

Costa Blanca, «den hvite kysten», strekker seg fra Denia i nord til Orihuela Costa i sør. Området har et klima som av mange defineres som Europas beste, og er et ideelt tilholdssted for alle som liker å oppholde seg ute med «varmt» klima året rundt.

Temperaturer og nedbør pr. mnd i Albir / Bolig i Spania / Vivienda Costa Calida

Albir / Alfaz del Pi

er en liten og en «ny» by, med en veldig fin og ren rullestein strand. Vi har et bredt utvalg av hoteller, restauranter, butikker, skjønnhet, velvære og helsesentre her.

Albir er en del av kommunen Alfaz del Pi, som betyr «Alfas fra furu». Dette er en gammel by med en lang historie, og med innbyggere og besøkende fra mange kulturer. Det er kanskje de lange tradisjonene med å omgås mange forskjellige kulturer og folkeslag som gjør at de lokale innbyggerne tar oss utlendinger så vel i mot?

 

Området er også særdeles godt egnet for de som liker friluftsliv. Her er det fjell og strand rett ved siden av hverandre. Fjellene er angitt som nasjonalpark, og en kan gå og sykle flotte merkede ruter i et fantastisk terreng. Fjellene «stenger» for mye uvær og vind, noe som gjør at det oppstår det som kalles for et «mikro-klima». Om sommeren holder temperaturen seg mellom 25°C og 35°C, mens vintertemperaturene er fra 8°C til 20°C. Offisielle målinger påstår at det er ca. 320 soldager i året.

 

Albir

Det er gjort arkeologiske funn på Albirstranden, som viser at romerne i sin tid okkuperte området. De la sitt sentrum litt høyere oppe, i Alfaz noen kilometer inn fra kysten, for å unngå barbariske angrep av pirater. Alfaz på arabisk betyr «fruktbar jord», og i Alfaz dyrkes det mye druer, oliven, appelsiner, sitroner, mandler, poteter og fiken. På markedet kan du kjøpe disse produktene rett fra de lokale bøndene.

Området rundt Alfas Del Pi, dekker et område på ca 19 km2, og har ca. 20 000 innbyggere. Ca. halvparten av dem er spanske. De øvrige er av ulike andre nasjonaliteter. Skandinaver er særdeles godt representert i området. I tillegg er det store grupper nederlendere og briter. Dette gjør at disse gruppene har egne skoler, samt at restauranter, matbutikker, sosiale klubber, kirker etc er godt tilpasset det disse gruppene krever.

 

Strandpromenaden i Albir, har sin egen «walk of fame» eller «el paseo de las estrellas» på spansk, på grunn av den årlige filmfestivalen, der berømte skuespillere kommer og kaster sin glans over stedet. Her kan du kan nyte en fin film på utendørs kinoen på stranden. ALBIR og Alfaz har også mange andre årlige kulturelle arrangementer og ”fiestaer” for personer i alle aldre.

Altea

Fra den vakre strandpromenaden i Albir kan man spasere til den neste byen Altea, som er en gammelt arabisk fiskelandsby med en fantastisk utsikt til Middelhavet. Her er det ikke mindre enn 6 km med vakre strender.

Denne kommunen har en også en riktig gammel og rik historie. Det har vært arkeologiske funn i Altea La Vella, og i Cap Negret fra det Iberiske folk delt fra 5. til 1. århundre før Kristus. I dag er det mange kunstnere som har bosatt seg her, og de har påvirket denne lille idylliske byen, med hvitmalte hus og trange gater.

Altea er en typisk spansk by med en rekke meget gode restauranter.

Benidorm

 

Benidorm

ligger bare noen minutters kjøring sør for Albir. Dette har vært et kjent turistmål siden tidlig på sekstitallet. Der er hovedsakelig to strender, som deles av en fjellklippe hvor den sjarmerende gamlebyen ligger. Gamlebyen i Benidorm er en opplevelse! Her er det den berømte kirken, små lokale spanske butikker og det berømte tapasrestaurant-området.

 

Benidorm kan tilby «alt» du måtte ønske av byliv, bortsett fra stillhet. Den har et bredt utvalg av hoteller, barer og danseklubber, og her kan du nyte et fabelaktig natteliv. Byen er omgitt av mange vannparker, dyreparker, temaparker og kjøpesentre.

Benidorm er et landemerke av skyskrapere, og blir av mange kalt for «Europas Manhattan».

Villajoyosa

 

Villa Joyosa

«Gledens By» er også opprinnelig en gammel fiskelandsby som ligger like sør for Benidorm. Byens vakre finkornede sandstrand strekker seg 1,1 km langs den rolige og vakre strandpromenaden og ender ved fiskebåthavnen. Byen er befolket med vesentlig flere spanjoler enn utlendinger. Byen er typisk spansk, med hus og fasader i mange ulike farger.

La Nucia

La Nucia er en «fjellandsby» som ligger litt inn i landet nordvest for Altea/Alfaz. Den ligger 226 meter over havet og er omgitt av vakre fjell, som beskytter området fra den kalde nordavinden om vinteren. La Nucia strekker seg over et stort område, og kommunen har over 70 urbanisasjoner i tillegg til selve byen. I den nordlige enden av byen finner du «gamlebyen», som også er verdt et besøk. På søndager arrangeres det største bruktmarkedet i regionen her. Markedet strekker seg over flere kilometer, så der er mye å velge i.

 

Polop

ligger enda lenger vekk fra kysten videre nordover fra La Nucia. Den  ligger like under det spesielle fjellet «Sleeping Lion». Dette er en annen typisk autentisk gammel spansk by med en rik historie. Polop var tidligere et Baroni, og Catillo de Polop har masse historie fra de forskjellige baronene oppigjennom historien.

Byen er også kjent for sine vannkilder, hvor vannet var gratis.

 

Guadelest

Ligger enda litt lenger inn, og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Spania. Byen er et ”must” å besøke, når du først er på disse kanter. Dagbladet skrev i Juni 2010 at dette var den 3 mest besøkte turistattraksjonen i Spania.

 

Alle disse nevnte områder, landsbyer og byer er verdt å utforske, og vi anbefaler deg å lese mer om dem på internettet for å vite mere om hva de kan tilby, så vel som deres spennende historie og årlige arrangementer.

 

 

 

bottom of page