top of page
La Manga / Cabo de Palos

Costa Calida er kyststripen til regionen Murcia. Her ligger det nydelige strender, spennende kystperler og fantastiske landbruksområder. Enkelte områder er preget av å være typiske Spanske sivilisasjoner, mens andre er mer typiske turistområder.

Temperaturer og nedbør pr. mnd i Cabo de Palos / Bolig i Spania / Vivienda Costa Calida

La Manga

ligger nord på Costa Calida.  La Manga er en særdeles smal halvøy som strekker seg 18 ½  km nordover fra Cabo de Palos. Den er nesten forbundet med sjøtungen som strekker seg noen kilometer sørover fra San Pedro del Pinata. Kun noen smale grunne vanntarmer skiller de to halvøyene. På utsiden ligger Middelhavet, og å innsiden vakre Mar Menor (det lille hav). Begge halvøyene ligger med lange sandstrender på begge sider. På utsiden mot senker strendene seg ned i dypet av Middelhavet, mens det på innsiden er langgrunt og alltid varmt vann. Selv om vinteren er det sjelden vannet her kommer under 20 grader! La Manga er Spanjolenes egen feriehalvøy. Den ligner lite på det vi skandinaver oppfatter som ferieidyll. Her er det høye blokker og om sommeren bor folk tett som hagl. Om vinteren er det nesten ikke folk i det hele tatt.

 

Aller innerst på La Manga-halvøya stikker det en stor tange ut i Middelhavet. Det er Cabo de Palos.

 

Cabo de Palos

er en gammel fiskerlandsby. Ytterst på spissen ligger det gamle fyret, som allerede i 1865 gav de første lyssignaler til forbipasserende båter. Denne pittoreske lille havnen gir nå liv til 38 restauranter, noen nattklubber og mange dykkersafari-selskaper. Det er nå også mulig å leie båtplass for fritidsbåt. Litt før innkjøringen til havnen ligger det et  lyskryss , et lite senter og et stort ubebygget uteområde. Her er det marked hver søndag, hvor du kan få kjøpt det aller meste.

La Manga Club

Ligger 10 minutters kjøring langs Mar Menor, og deretter litt utover mot Middelhavet igjen. Club´en ligger i lé for vær og vind, men har likevel en liten strand nede ved Middelhavet. På cluben finner du 3 18-hulls golfbaner, alle klassifisert innenfor Europas 100 beste. Club´en er bygget rundt hotellet Principe Philipe, og to av golfbanene starter og ender i umiddelbar nærhet til hotellet. Her er det et tenissenter med 27 tennisbaner av høy kvalitet, SPA-senter og egen sykkelklubb. Norges fotballforbund har frem til 2017 sitt treningsanlegg på La Manga Club, men har fremover valgt å la klubbene velge egne treningsfasiliteter.

 

Sport og familieresorten La Manga Club har et fantastisk liv 8 måneder i året, men også her merker man at det i vintermånedene er stillere enn i de varmeste månedene. Grupper av golf- og tennis-spillere legger imidlertid turer til club´en i disse månedene, så det kan fra tid til annen være trangt om plassen på sportsarenaene!

 

Cartagena

er kyststripens største by. Den er full av historie, og denne historien graves i ordets rette forstand fremdeles frem. Arkeologene holder på kontinuerlig, og det hele kan sees ved å løse billett til områdene som graves ut for en billig penge. Byen ble grunnlagt allerede 227 f.k. av feltherren Hastrubal fra Cartagho. Den ble kalt Qart Hadash, nybyen. Allerede i 209 f.k. ble den imidlertid erobret av romerne som kalte den Carthago Nova. Her bygget romerne sitt eget teater. Teatret er under utgraving og

gjenoppbygging. Man kan se det meste fra områdene rundt teatret, men man kan komme inn og se detaljene mot å løse inngangsbillett.

 

Byen Cartagena er kraftig rehabilitert de seneste 20 årene, og fremstår sentrum av byen fremstår i dag som tiltalende og velholdt. Man har ønsket at byen skal ha sitt gamle preg. Det betyr at man arkitektonisk alltid må beholde fasadene mot gaten bygget ligger mot ved nybygging på tomten. Det betyr at du kan gå inn i noe som ser ut som et falleferdig gammelt bygg, for deretter å bli overrasket ved å komme inn i en helt moderne flott leilighet med alle fasiliteter.

Cartagena har en del besøk av turister, men fremstår helt og holdent som en spansk by.

bottom of page