top of page
MAllorca

Mallorca er en frodig idyllisk øy i Middelhavet. Øya måler mer enn 600 miles i diameter og har et innbyggertall på 1.124.972. Øya er hovedsakelig elsket for sin vakre natur og flotte strender, det er mer enn 200 strender å velge mellom. Det indre av øya består hovedsakelig av sletter, mens nordvest gis bort til Sierre de Traunatana Mountains, som når høyder på over 1500 meter.

 

Mallorca er en av Spanias autonome regioner og hovedstaden er Palma de Mallorca. Palma er det kulturelle og historiske sentrum på Mallorca, med en pittoresk havn oversett av den store praktfulle gotiske katedralen og en swathe andre fantastiske bygninger spredt over hele byen.

Temperaturer og nedbør pr. mnd på Mallorca / Bolig i Spania / Vivienda Costa Calida

​Deia og Soller

På vestsiden av Sierra de Tramuntana ligger de vakre landsbyene Deia og Soller som er de viktigste høydepunktene i denne regionen, med sine høye innstillinger, spetakulær utsikt, fantastiske bygninger og følelsen av å trekke seg tilbake- La Cartuja klosteret er Valledemossa største attraksjon, mens Deia er kjent for sine gode spisesteder og inspirasjon det gir for elskere av kunst.

På østsiden av øya er det store marker med mandel-og oliventre. Mannacor er en by som er kjent for produksjon av Majoricaperler. De kjente dryppsteinsgrottene ligger på østkysten. Den største ligger i Porto Cristo. Helt nord på øya ligger Alcudia og Puerto Pollenca med sin flotte natur og vakre badestrender.

 

Alcudia

Alcudia ligger helt nord på øya, det er ca. 5,5 mil fra flyplassen Palma de Mallorca.

Gamlebyen Alcudia eller Pollentia som den opprinnelig heter er et historisk senter av Mallorca. Byen vart grunnlagt i år 123 f.kr., og var en viktig by i den Romerske regjeringstiden- Det er en opplevelse å besøke gamlebyen. Innenfor bymurene er det en labyrint av trange gater og små åpne plasser. En mer idyllisk by er vanskelig å finne. Koselige kafeer, restauranter og butikker gjør besøket her uforglemmelig. Tirsdager og søndager er markedsdager. Lokalbefolkningen og besøkende kommer for å handle klær, frukt og grønnsaker og suvenirer fra markedet som strekker seg gjennom gatene i hele byen.

Puerto de Alcudia er et moderne koselig havneområde som er omgitt av seilbåter og gamle fiskebåter omhverandre. Sjøsiden er naturlig møtepnunkt om kvelden- I båthavnen og gågatene rundt den fylles kafeene, restaurantene og pubene av folk som nyter varme kvelder og hyggelig atomosfære. Fra Puerto de Alcudia strekker det seg en av de mest fanttastiske  strendene i Middelhavet. Den starter i Alcudia og går hele veien til Can Picafort. Den  østlige delen av stranden heter Playa de Muro. Stranden er så lang og bred at det ikke er vanskelig å finne et rolig sted, eller et sted for aktiv strandliv. Vannet er langgrunt og sanden helt hvit. Langs stranden ligger strandprominaden som går hele veien til havnen.

 

Puerto Pollenca

Purto Pollensa har alt- flåtte natur vakre sandstrender og en vennlig atomosfære. Skjermet hesteskoformet bukt satt mot imponerende Tramuntana fjellkjeden. Ikke rart den er fortsatt en favoritt blant familier og par som kommer tilbake gang på gang.

Utfluktsmuligheter fra Puerto Pollensa er nesten uendelige. Du kan for eksempel leie bil og begi deg ut til den 300 meter høye klippen Cap de Formnutor som styrer rett ned i havet som Mallorcas eget Nordkapp.

I nærheten finnnes også fine badeviker, turstier og byen Pollenca med aner fra romertiden.

 

Golf

Mallorca er en populær og godt likt øy blant golfere. Det behagelige været gir det mulighet til å spille golf hele året, det er totalt 14 golfbaner med 18 hull og 4 baner med 9 hull, så man har mange golfbaner å velge i med korte avstander mellom.          
www.golf-alcanada.com.

 

Mallorca er også et populært sted for sykling. De fleste veiene har sidefelt for syklister. Mallorca er også et paradis for fotturer. Det er enkelt å gjøre små turer på egen hånd. Det er også arrangerte turer med guider.

 

Hvordan komme til Mallorca

Palma er en av de mest trafikerte flyplassene i Europa. Fra april til november er det flygninger fra mange europeiske byer. Gjennom vinteren er valgene av direkterfly mer begrenset, men det er enkelt å fly via Barcelona- Fra Barcelona er det mange flyvninger hver dag hele året. Det er også flere lavprisselskap som flyr til Palma, spesielt fra Skandinavia, Tyskland og Storbritannia.

 

Flyselskap som flyr til Palma

www.norwegian.com       www.bluel.com     www.ryanair.com

Fra flyplassen til Alcudia og Puerto Pollensa går direkte buss fem ganger daglig og lokalbussen går hver 15.minutt. Du kan også ta taxi. Fra flyplassen til Alcudia koster det ca. 75 euro.

 

Ferge

Det er god fergeforbindelse mellom Palma og Barcelona. Fergene har avgang morgen og kveld.  Turen tar omtrent 12 timer, og standaren på fergene er gode. Du kan bestille lugar eller reise uten. Fergene gjør det enkelt åta med bil til Mallorca om du ønsker det.

 

bottom of page