top of page
Costa del Sol

Costa del Sol er en region i Sør-Spania, i den autonome regionen Andalusia, som omfatter kystbyene og lokalsamfunn langs kysten av provinsen Málaga. Costa del Solhar byen Málaga og også byene Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva, Casares, Rincón de la Victoria,Vélez-Málaga, Nerja, Frigiliana og Torrox.

Temperaturer og nedbør pr. mnd i Marbella / Bolig i Spania / Vivienda Costa Calida

Estepona

Estepona er både navnet på kommunen og på byen. Distrikt dekker et område på 137 kvadratkilometer i en frodig dal krysset av små bekker og en fjellområder dominert av Sierra Bermeja, som når en høyde på 1,449 meter på toppen av Los Reales.
Estepona er kjent for sine strender som strekker seg langs ca 21 km av kysten. Det er et populært turiststed og feriemål. På grunn av sitt naturlige miljø, omgitt av hav og fjell, har Estepona et mikro-klima med over 325 soldager i året. Estepona er et populært helårs feriedestinasjon; den har to EC Blue Flag strender, en moderne sports marina med mange tapasbarer og restauranter. Den hvit-veggede sentrumskjernen har mange butikker og pittoreske torg.

San Pedro de Alcántara

San Pedro de Alcántara (St. Peter av Alcántara) (pop: ca. 26 500) ligger på hoved kystveien N340 / A7 samt nye bompenger motorveien AP7, 10 km vest for Marbella i Andalucia. Det er lett tilgjengelig fra enten Málaga eller Cádiz og via C339 fra Sevilla og Ronda. De nærmeste flyplassene i Málaga og Gibraltar er begge innenfor en times kjøring. Det ligger i den fruktbare sletten med samme navn, Vega de San Pedro Alcántara, en bred strekning av kystnære lavlandet omringet i en halvsirkel med kuperte åser. På East Sierra Blanca i Marbella, dominert av sin høyeste topp Pico del Astonar (1.270 m.) Bedre lokalt kjent som "La Concha" (The Shell) på grunn av sin likhet med en riflet sjø skjell sett fra vest. Mot nord er det Sierra del Real eller El Real del Duque, Sierra de las Nieves og Tolox, på vestsiden av byen Monte Mayor og til slutt lukker fjellet linjen Sierra Bermeja.

Når du ankommer inn til San Pedro fra Cádiz retning, finner du det som sannsynligvis den mest typiske spanske gjenlevende byen på Costa del Sol. San Pedro blir holdt svært rent med et sentral shoppingområde, boulevard, rolige parker og torg og vakre hager. Ta til høyre ved hovedveien til Nueva Alcántara området, og du kommer til den nybygde promenaden og de lange, brede strender. Her er det noen nye utbygginger som er på vei til å ta form.

 

Puerto Banús

Puerto José Banús, mer kjent som Puerto Banús er en marina som ligger i området Nueva Andalucía, sørvest for Marbella, på Costa del Sol. Den ble ferdig bygget mai 1970 av José Banús, en lokal eiendomsutvikler, som en luksus marina og kjøpesenter. Det har siden blitt en av de største underholdningssentrene i Costa del Sol, med 5 millioner årlige besøkende, og er populær blant internasjonale kjendiser. Utviklet rundt en kystlandsby i Middelhavet arkitektonisk stil, inneholder Puerto Banús dyre kjøpesentre, restauranter og barer rundt marinaen. Det er også scenen til mange eksotiske biler som er eid av internasjonale kjendiser og rike eiere som også eier store yachter. Luksusbiler som Rolls Royces og high end sportsbiler som Ferrari, Lamborghini og Mercedes Benz er et vanlig syn i sommermånedene rundt Marbella og Puerto Banus. Disse bilene er brakt til øyet for publikum via store utstillingslokaler og forhandleres utstillingsvinduer av de nyeste superbilene.

 

Marbella

Marbella er en del av Costa del Sol, og er hovedkvarteret til kommune-fellesskapet i regionen; det er også leder av den rettskrets som bærer sitt navn. Marbella ligger ved Middelhavet, mellom Málaga og Gibraltar-stredet, ved foten av Sierra Blanca. Kommunen dekker et område på 117 kvadratkilometer. "Sentralkrysset av motorveier" på kysten, som en av de viktigste inn- og utgangene til det meste. I 2012 befolkningen i byen var 140,473 innbyggere og er den nest mest folkerike kommunen i Málaga og den åttende i Andalucía.

Det er en av de viktigste turistbyene på Costa del Sol og gjennom det meste av året er en internasjonal turistattraksjon, hovedsakelig på grunn av sitt klima og infrastruktur. Byen har også en betydelig arkeologiske kulturminner, flere museer og ytelse mellomrom, og en kulturkalender med hendelser som spenner fra reggae konserter til operaforestillinger.

 

Mijas

Mijas Pueblo er den historiske kjernen av kommunen Mijas, som ligger i hjertet av Costa del Sol. Det ligger bare 30 kilometer fra Malaga International Airport (AGP). Den har et variert landskap som går fra fjellene hele veien til sjøen. Arealet av Mijas er det mest fjellrike men med økende utviklingen langs kysten. De Pasadas og Ojen er elver som krysser dette området, de er med på å danne elven Fuengirola, som renner ut i havet nesten på grensene mellom Fuengirola og Mijas.

Kommune, en av de største i provinsen Malaga, med 147 km2 er delt inn i tre ulike byområder: Mijas Pueblo, føl sjarmen til en tradisjonell andalusisk "hvit landsby", Las Lagunas på kysten (den mest moderne delen av Mijas hvor du kan finne industrielle og kommersielle områder) og La Cala, en liten kystlandsby i midten av 12 kilometer med strender på Mijas coast. Bebodd siden antikken ble den lille landsby Mijas viet hovedsakelig til landbruk og fiske, før eksplosjonen av turist-boom i 50-årene. Siden den gang har reiseliv og anleggssektoren vært motorer for den lokale økonomien, om enn på en høy miljøkostnad.

I dag er det en flerkulturell by med en høy andel av innbyggere med utenlandsk opprinnelse og en stor bolig sentre for turisme i Andalusia.

 

Fuengirola

Fuengirola, i antikken kjent som Suel og deretter Suhayl, er en stor by på Costa del Sol. Det er et stort turiststed, med mer enn 8 km med strender og en middelalderske mauriske festning. I likhet med mye av denne kysten, har det vært gjenstand for betydelig sentral utbygning. Området har et subtropisk middelhavsklima, med en årlig gjennomsnittstemperatur på 18° C og gjennomsnittlig sommertemperatur på over 30° C.

 

Benalmádena

Benalmádena ligger ca 12 kilometer på vestsiden av byen Málaga, på den sørlige kysten mellom Torremolinos og Fuengirola, i hjertet av Costa del Sol og Alhaurín de la Torre i nord. Det er en del av storbyområdet i Torremolinos og henvender seg således til et stort antall turister. Byen er også hjem til Benalmádena Stupa, den største stupa (en struktur viktig i buddhismen) i den vestlige verden, som står 33 meter høy.

 

Torremolinos

Torremolinos var en fattig fiskerlandsby før veksten i turisme begynte på slutten av 1950-tallet. Torremolinos var det første av Costa del Sol områder til å bli utviklet. Byen ligger på den vestlige kysten av Bay of Málaga og bak Sierra de Mijas. Det ligger i en avstand på 13 km fra Málaga og betjenes av A-7 motorveien, som omgår byen i nord. I 2013 hadde byen 69,389 innbyggere, og er således den sjette største byen i provinsen. Det er svært populær blant britiske turister og har en stor britisk eksil befolkningen. Den siste tilstrømningen av unge britiske turister har forårsaket kontrovers. Områder av byen er dominert av høyhus. I tillegg til turisme sektoren er Torremolinos kjent lokalt for sitt pulserende natteliv, spesielt sine mange barer og klubber, catering til LHBT samfunnet.

 

Málaga

Málaga er en stat og kommune, samt hovedstaden i provinsen Málaga. Med en befolkning på 568 507 i 2010, er det den nest mest folkerike byen i Andalusia og den sjette største i Spania. Den sørligste store byen i Europa, ligger altså på Costa del Sol (Coast of the Sun) av Middelhavet, ca 100 km (62.14 mi) øst for Gibraltarstredet og ca 130 km (80.78 mi) nord for Afrika. Málagas historien spenner over ca 2800 år, og er en av de eldste byene i verden. Den ble grunnlagt av fønikerne ca 770 f.Kr. - som Malaka, og fra det 6. århundre f.Kr. var under hegemoniet "Ancient Kartago". De arkeologiske levninger og monumenter fra den føniske, romersk, arabisk og kristne epoker gjøre det historiske sentrum av byen til et "åpen museum» som viser sin rike historie fra mer enn 3000 år. Dette viktige kulturelle og rike kunstneriske arven har kulminert i nominasjonen av Málaga som kandidat for 2016 European Capital. Den internasjonalt anerkjente maleren og billedhuggeren Pablo Picasso, hebraisk poet og jødiske filosof Solomon Ibn Gabirol og skuespilleren Antonio Banderas ble født i Málaga. Den store opus skrevet av cubanske komponisten Ernesto Lecuona, "Malagueña", er oppkalt etter musikk i denne regionen av Spania. Den viktigste bransjer i Málaga er turisme, bygging og tekniske tjenester, men også andre sektorer som transport og logistikk er i ferd med å utvide. Den Andalusiske Teknologiske Park (PTA), som ligger i Málaga, har hatt en betydelig vekst siden innvielsen i 1992. Málaga er den viktigste økonomiske og finansielle sentrum av Sør-Spania, hjemmet til regionens største bank, Unicaja, og den fjerde rangerte by i økonomisk aktivitet i Spania bak Madrid, Barcelona og Valencia.

 

bottom of page