top of page
Torrevieja

Torrevieja er en by i Alicante-provinsen i regionen Comunidad Valenciana i Spania. Byen er et populært turistmål ligger ca 40 minutters kjøring fra storbyen Alicante og flyplassen. Torrevieja var opprinnelig en liten fiskerlandsby, og er i dag en av Europas største saltprodusenter. Det finnes mange ulike strender i Torrevieja og det er både restauranter og kafeer ved strandpromenaden med utsikt til havet. Det er tilrettelagt for bading helt inne i sentrum av byen.

 

Det er en fast norsk bosetning i byen. Det er kort avstand til den norske skolen som ligger i Ciudad Quesada i nabokommunen Rojales. Den norske sjømannskirken ligger i området la Siesta. Her holdes det vanlige gudstjenester, konfirmantundervisning, barndåp og bryllup. Byen har også norsk konsulat. Det er mulig å kjøpe norske dagsaviser som VG, Dagbladet, og Aftenposten i flere aviskiosker og større dagligvareforretninger. Det kommer også ut gratis ukeaviser på norsk. De to største aktørene er Spaniaposten og Vikingposten.

Temperaturer og nedbør pr. mnd i Torrevieja / Bolig i Spania / Vivienda Costa Calida

Aktiviteter

  • 10 stk. 18-hulls golfbaner innenfor 20 minutters kjøring fra Torrevieja

  • Tennis- og squash baner

  • Gang- og sykkelstier i naturparken rundt salt sjøene

  • Håndballbaner og hall

  • Kommunalt innendørs oppvarmet 50 meters svømmebasseng

  • Vann aktiviteter: Eks: vannski, seiling, vannskuter, dykking, kajakk m.m

  • Diskotek for voksne

  • Kjøpesentre, her nevnes Centro Comercial Habaneras I Torrevieja og Zenia Bouleward på La Zenia.

  • Fotturer og små turer med bil kan jo være en av aktivitetene, og da kan man oppsøke områder som er lite berørt av turisme – hvor det er lett å komme i kontakt med mer «vanlige» spanjoler enn det man finner i de typiske turistområdene.

 

Klima

Når man bestemmer seg for å skaffe seg en bolig i et sydligere strøk, har klimaet stor betydning for de fleste. Costa Blanca har fastlands Europas beste klima, og er også ifølge Verdens Helseorganisasjon et av de sunneste å leve i. Saltsjøene i Torrevieja-regionen gir en positiv innvirkning på mikroklimaet, som fører til lave nedbørsmengder og et stabilt varmt klima med lite vind.

 

 

Temperaturer og antall soltimer pr. døgn i Alicante regionene / Bolig i Spania

Torrevieja - Spania

Torrevieja er en kystby. Den ligger på Costa Blanca, syd i Alicante-provinsen i Sør-Spania. Navnet kommer av at stedet frem til 1802 bare var et gammelt vakttårn. "Torre" betyr tårn på Spansk og "vieja" betyr gammel. Salt er hovedindustrien i Torrevieja siden byen ligger mellom havet og to store saltsjøer Las Salinas. Plasseringen gjør at Torrevieja har et meget helsebringende klima, noe som er hovedgrunnen til byens popularitet blant nordmenn, svensker og andre nord-europeere som oppsøker Spania av helsemessige årsaker. Torrevieja var opprinnelig en liten kystby. For de som ikke kjenner lokalmiljøet så godt, omtales både…. Som en del av Torrevieja.

Torrevieja ligger infrastrukturmessig særdeles praktisk til, med kun 30 minutters kjøretur fra flyplassene i Alicante og Murcia. Dette gjør stedet lett tilgjengelig fra de fleste europeiske byer.

I de seneste årene har den lokale økonomien hatt en voldsom vekst på grunn av turisme og Torrevieja er blitt en veldig internasjonal by.  Her bor det i tillegg til Spanjoler en stor andel av Skandinavere, men også Briter, Irer, Tyskere og Østeuropeere har funnet sin plass i lokalsamfunnet her. Svært mange har bosatt seg her på fast basis, og bor her hele året.

 

Strender

Det finnes flere strender i Torrevieja. Foruten bystranda som ligger på sørsiden av byen har du også La Mata Stranden som ligger i nordenden av Torrevieja. Dette er en 2,5 km lang strand som har fått betegnelse Blue Flag flere år på rad på grunn av kvalitet, renhet og tilgjengelighet. Stranden ligger i direkte tilknytning naturreservatet Laguna de la Mata som er et flott rekreasjonsområde med et yrende fugleliv, gressenger og turstier.

 

Restauranter

Det florerer av barer, caféer og restauranter i området, og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby. Mange av tapasbarene i Torrevieja tilbyr tapas og caña for 1,5€, og det finnes også enkelte barer som følger en tradisjon som Granada er mest kjent for ved at de byr på en liten tapas eller en montadito når du bestiller øl eller vin. Noen av spesialitetene innen matveien i Torrevieja er Arroz, som er bedre kjent som Paella i andre deler av Spania, samt Sobresada som best kan beskrives som smørbar salami

 

Hotell

Det finnes ikke så mange hotell i Torrevieja Sentrum. De fleste hotellene ligger litt utenfor. Et greit sted å lete etter hotell i Torrevieja er www.hotels.com. Der kan du søke blant en rekke hotell i Torrevieja og booke hotellrom direkte. Prisen er som oftest lavere på hotels.com enn det du finner andre plasser.

 

Severdigheter

Det finnes mange severdigheter i Torrevieja-området. Den vakre parken Parque de las Naciones som ligger i sentrum er åpen hele året og er et flott sted å ta med barna. Det er et stort marked hver fredag. På sommeren er det et kveldsmarked og et minitivoli i nærheten av havnen og strandpromenaden.

 

Torrevieja har to saltsjøer. Den ene brukes til saltproduksjon mens den andre er blitt et verneverdig naturreservat der du kan gå eller sykle langs sjøen og nyte naturen. Begge disse saltsjøene har kanaler der sjøvann renner inn. Torrevieja har med andre ord to elver som renner motsatt vei, noe som er er jo ganske spesielt. Torrevieja har en lang molo som man kan gå på og en vakker gangvei langs stranden som yrer av liv hele året. Aquapolis, badeparken, er åpen fra Juni til September. Saltmuseet, kan besøkes hele året. Hvis du er i Torrevieja i Desember må du se Belen, julekrybben, som installeres på kirkeplassen og som er et fascinerende skue i sin komplekistet og oppfinnsomhet.

 

Aktiviteter

Det er alltid masse å finne på i Torrevieja. Det florerer av barer, caféer og restauranter og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby.

For de som liker å danse seg gjennom natten, foregår nattelivet til kl 7 på morgenen i de mange barene og diskotekene. For de som liker sol og strand finnes det mange strender i sentrum og langs Orihuela-kysten. Det finnes treningsstudioer som tilbyr feriemedlemsskap, spa, bassenger, Go-Kart baner og det er mange shoppingmuligheter i Torrevieja. I Torrevieja kommer du aldri til å kjede deg.

Bolig til leie

Et alternativ til å bo på hotell er å leie leilighet eller hus mens du er på ferie i Torrevieja. Mange foretrekker dette fordi det gir en større komfort ved at man har et eget kjøkken der man kan tilberede sine egne måltider.

Mange nordmenn eier leilighet eller hus i Torrevieja som de leier ut på ukesbasis til andre ferierende nordmenn. Kontakt oss, så setter vi deg i kontakt med en megler som driver med utleie.

 

Leiebil

Når du skal ha leiebil på Costa Blanca er det mange bilutleiefirmaer å velge mellom, alt fra små lokale firma til store kjeder.

Et bra sted å lete etter leiebil i Torrevieja er www.rentalcars.com der du ofte finner leiebiler til en hyggelig pris. Fordelen er at de sammenligner priser fra mange forskjellige bilutleiefirmaer samtidig, slik at du kan velge blant de billigste. Hvis du reiser med fly til Torrevieja kan du også hente leiebilen ved ankomst på flyplassen.

 

Reise og transport

Torrevieja har gode bussforbindelser som bringer deg til alle omkringliggende byer og også til større byer som Alicante, Benidorm, Murcia etc. Det er lett å finne Taxi og de koster lite sammenlignet med Norge. Det er mange lokale reisebyråer som tilbyr faste turer til omkringliggende steder som er spesielt interessante å besøke. Leiebil er lett å finne, men hvis du er på jakt etter leiebil i høysesongen, som for eksempel om sommeren eller i påsken, anbefales det å bestille tidlig da prisene stiger i takt med etterspørselen.

 

Festivaler og høytider

“Fiestas” har vanligvis en religiøs kontekst i Spania og kan vare i mange dager. Man har selvsagt nasjonale fiestaer, som feires over hele landet, og lokale fiestaer som bare feires i enkelte områder eller byer. Under feiringene er det vanligvis prosesjoner eller parader og alle ikler seg flotte nasjonaldrakter mens hele byen er gjennomsyret av en generell feststemning.

Karnevalet feires i Februar, deretter følger påskefeiringen, en lokal fiesta i April, Feriaen i Mai, Musikkfestivalen i Juli og August. Videre følger feiringen av Torreviejas skytshelgenen , Virgen del Carmen, den 12. Juli, i August feires San Emigdio og den 9. October feirer hele Valencian-området el Día de la Comunidad Valenciana.

Hvis du legger til “nasjonale fiestaer” som Julaften, Nyttårsaften, Helligtrekongers dag (Día de los Reyes) den 6. Januar, FarsDagen (Día del Padre) den 19. Mars, Arbeidernes internasjonale dag 1. Mai, Spanias Nasjonaldag den 12. Oktober, Allehelgensdag 1. November, Grunnlovsdagen 6. Desember og dia de Immaculata Conception 8. Desember pluss noen til, så skjønner du at uansett når du besøker Torrevieja så vil det være en eller annen form for fest der.

 

Shopping

Shopping i Torrevieja Sentrum er allsidig og morsomt, med mange forskjellige butikker som selger alt du kunne tenke deg. Det finnes store kjøpesentra som Carrefour og mange supermarkeder som Iceland, Mercadona, Lidl og Aldi i byen og i nærliggende områder.

 

Habaneras er et stort kjøpesenter som ligger i utkanten av byen, med gratis parkering og butikker som Zara, C and A, Bookworld España, Druni, H&M, gjør-det-selv butikker, Sportsbutikker og mange andre. Det nye store kjøpesenteret La Zenia Boulevard ligger bare 10 minutters kjøretur unna, huser den største Primark butikken i Europa. Det finnes El Corte Inglés i Alicante, Cartagena og Murcia, alle mindre enn en times kjøretur fra Torrevieja. I Murcia finner du også Ikea kun 45 minutters kjøretur fra Torrevieja. Det er også mange gatemarkeder i Torrevieja, det største av dem finner sted hver Fredag formiddag og ligger midt i mot busstasjonen. Les mer om Shopping i Torrevieja her...

 

Norsk skole

Den norske skolen i Torrevieja befinner seg i Rojales bare 10 minutters kjøring unna Torrevieja. De har alle klassetrinnene på grunnskolenivå og helt til og med 3 klasse på videregående skole. Les mer på skolens websider: www.dnsr.no

 

Spanskkurs

Dersom du ønsker å lære deg spansk fra grunnen av eller dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper, så er Torrevieja et ypperlig valg. Fordelen med å ta et spanskkurs i Torrevieja er at du får praktisert dine spanskkunnskaper på fritiden din.

På http://basicspanishclasses.com finner du spanskkurs i Torrevieja og mange andre byer i Spania.

 

Eiendomsmeglere

Torrevieja er en av de aller mest populære stedene for Nordmenn å kjøpe bolig i Spania. Skal du kjøpe eller selge bolig i Torrevieja kan det være greit å bruke en megler som har kjennskap til den norske delen av markedet. Vi hjelper deg med å finne en megler som bryr seg om DEG!

bottom of page